andreeamihai
2185 poze   9946 vizite
Albume
aaaaaaa-----concurs cu vedete------aaaaaaaa-incheiat
aaaaaaaaaaaa-concurs-aaaaaaaaaaaaaa-incheiat
AICI CLUB HANNAH MONTANA
aici imi dati idei de albume si eu vi le fac
AICI IMI SPUNETI UNDE STATI
AICI PUTETI DISCUTA INTRE VOI
AICI VA PUTETI LASA ID-IURILE DE SUN PHOTO
aici va recomand unde sa intrati si daca vreti sa dati si comm-uri
alte conturi de-ale mele
anahi o poza editata
best of both worlds in romana
bijuteri fimo
capsunica
casa lui miley
ce inseamna pentru mine prietenia
ce-ai primit de 1 iunie 2010
cenusareasa
ceva tare
chris brown
cine este 1
cine este 2
ciorba
club hannah montana
club miley cyrus
concurs miss si mister---- Incheiat
concurs1
CONSTANTA
dati nota la sun photo meu obligatoriu
demi
demi lovato
descrietiva cum aratati aici
despre andreea bocelli
despre blaxy girls
despre h2o
   despre spioanele
despre hannah si prietenii
despre lady gaga
despre lazy town
despre michael jackson
despre sandvis
diploma hannah
EMILY OSTMENT
eu si familia
eu si fratele meu bebe
hannah montana
hello kitty
ingerasi
intrebatima ceva
lady gaga
lasati aici idiurile vedetelor
lasati aici idiurile voastre daca aveti curaj
lasati comm-uri aici
lazy town
lucrurile mele cu hannah si miley
mai multe poze tari
mc donald
my little pony
NAVODARI
oracolul meu
plata hard rock cafe
poza de craciun cu sely poza miley semnul pace demi glitter
poze cu 101 dalmatieni
poze de craciun
poze de pe hi5 lui destiny miley
poze misto
reguli
selena gomez
   ana claudia
sonny with a change
TARA NOASTRA
TERRA
the cheetah girl
trili
triple h
vanessa hudgens album pt georgianalavinia
voi credeti ca miley are defecte
zack si cody
zack si cody despre ei si altii
ziua mea e pe 6 noiembrie

membru din 28 septembrie 2009

NAVODARI

Năvodari este un oraş din judeţul Constanţa, Dobrogea, România. Are o populaţie de 32.390 locuitori.[1]
Cuprins
[arată]

* 1 Aşezare
* 2 Istoric
* 3 Demografie
* 4 Note
* 5 Legături externe

[modifică] Aşezare

Oraşul Năvodari este situat în zona centrală a judeţului Constanţa, pe malul de sud al lacului Tasaul şi pe istmul dintre acesta şi lacul Siutghiol. Se află la o distanţă de 15 km de municipiul Constanţa, având ca vecini la Nord - Lacul Tasaul si satul Sibioara, la Sud - Lacul Siutghiol si staţiunea Mamaia, la Vest - localitatea Lumina, iar la Est - Marea Neagră.
[modifică] Istoric

Cele dintâi dovezi ale existenţei unor comunităţi pe pământul Dobrogei aparţin mousterianului (paleoliticului mijlociu, cca 100 000-35 000 î.Hr.). Perioada aceasta corespunde cu sfârşitul celei de-a treia interglaciaţii (Riess-Wurm) şi cu prima parte a glaciaţiunii următoare (Wurm), fenomene care au avut urmări importante asupra florei şi faunei dobrogene, asupra vieţii şi activităţii oamenilor.

În perioada feudală, pe ruinele romano-bizantine de la Cap Midia s-a dezvoltat cetatea Zanauarda, fapt care vine să demonstreze continuitatea locuirii pe teritoriul administrativ actual al oraşului Năvodari. Acest lucru indică şi o circulaţie intensă şi un schimb activ economic şi comercial, folosindu-se căile navigabile marine şi scurgerea naturală a lacului Tasaul în mare.

Prima atestare documentară este din timpul administraţiei otomane, când localitatea apare menţionată în anul 1421 cu numele de Caracoium (nume derivat din cuvintele turceşti kara şi koyum, traduse prin oaia neagră) denumire care a devenit ulterior Carachioi (de la cuvintele turceşti kara koy, însemnând „satul negru”).

După obţinerea independenţei de stat a României în anul 1877, au avut loc schimbări majore în viaţa social-economică a zonei. În acea perioadă satul Caracoium din plasa Kustenge(Constanţa) aparţinea la început de comuna Cicârcic (azi, satul Sibioara), apoi de comuna Cogealia (azi, comuna Lumina) figura doar cu 317 familii ce se ocupau cu agricultura, pescuitul, creşterea animalelor şi în mai mică măsură cu negustoria şi alte meserii.

În anul 1927 denumirea satului Carachioi este schimbata cu aceea de Năvodari, iar după cinci ani, la 15 august 1932, localitatea este recunoscută comună.

Evoluţia urbanistică, trecerea de la cadrul rural la structura urbană se produce dupa cel de-al II-lea război mondial, mai cu seamă începând din 1949-1950, moment în care dezvoltarea economică şi industrială, transformă localitatea într-un însemnat centru muncitoresc.

În anul 1954 începe construcţia Uzinei de superfosfat şi acid sulfuric (U.S.A.S), care a intrat în funcţiune cu prima linie în 1957, aceasta deschizând drumul industrializării zonei şi creşterii numărului populatiei (în anul 1968 populaţia localităţii Năvodari depăşea 6500 de locuitori). Astfel, prin Legea 2/20decembrie 1968, localitatea Năvodari a fost declarată oraş, având în subordine administrativă localitatea Mamaia Sat. Procesul de urbanizare a cunoscut o evoluţie continuă, rezultând o imagine cu personalitate a localităţii.

Construcţia Combinatului Petrochimic Midia-Năvodari şi ulterior a Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari a dus la o explozie demografică în anul 1983, când populaţia a ajuns la 26.000 locuitori.
HI
HI
images
images


Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.